ua en ru

Відключення російських каналів зменшить їх аудиторію в Україні на три чверті, - глава Нацради

Глава Національної ради України з телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов вважає, що відключення російських каналів зменшить їх аудиторію в Україні на три чверті.

Глава Національної ради України з телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов вважає, що відключення російських каналів зменшить їх аудиторію в Україні на три чверті. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відключення в мережі каналів " Перший канал", "РТР- Планета", "Росія -24", "НТВ- Мир" зменшить аудиторію, яка сприймає ці канали, на три чверті", - зазначив Манжосов.

Таким чином глава Нацради відреагував на коментар представника "Союзу кабельного телебачення" Олександра Швеця, який заявив під час брифінгу, що рішення суду відключити в Україні трансляцію 4 російських каналів навряд чи на щось вплине.

"Рішенням суду і тим, що зараз відбудеться ми нічого не змінимо, на жаль. Як приклад наведу статистику кількості супутникових тарілок по Україні - близько 8 мільйонів. Помножимо на 3 і отримаємо 24 мільйони абонентів - половина України дивиться ці "тарілки". Як ми їх відключимо?" - поставив питання Швець.

Він також нагадав про піратські кабельні мережі.

"Я боюся помилитися, але якщо дивитися на загальну кількість абонентів, яке є у офіційних провайдерів, то виявиться, що частка піратських мереж не менше 40%", - підкреслив Швець.

Манжосов на це заявив, що питаннями супутникового мовлення і піратських кабельних мереж будуть займатися органи прокуратури та Міністерства внутрішніх справ.

"Ми розуміємо, які це"тарілки", і там є багато питань щодо цього ... Ми будемо здійснювати превентивні заходи щодо недопущення безліцензійної діяльності", - підкреслив глава Нацради.

Швець же зазначив , що заборона на мовлення російських каналів призведе лише до відтоку абонентів у провайдерів. "Це призведе до відтоку абонентів - ми фактично вб'ємо провайдера. Тобто можна поставити хрест на цьому виді діяльності", - заявив він.

Нагадаємо, 25 березня Київський адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким в Україні має бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів: "Перший канал", " РТР-Планета", "Росія -24", "НТВ- Мир". Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.