ua en ru

Відмова у субсидії українцям з низькими доходами неправомірна, - Мінсоцполітики

Відмова у субсидії українцям з низькими доходами неправомірна, - Мінсоцполітики Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

У міністерстві пояснили нюанси призначення субсидій

Відмова у субсидії тим українцям, чиї доходи нижче мінімальної заробітної плати, є неправомірною. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства.

За словами Реви, українці з доходами нижче мінімальної зарплати можуть звернутися до Комісії з питань призначення житлових субсидій, якщо їм відмовлять у призначенні субсидії.

"Якщо ЄСВ сплачується у повному обсязі, Комісія в дохід рахуватиме три або навіть один прожитковий мінімум, залежно від соціального становища особи, і розрахує розмір субсидії", - зазначив він.

Міністр додав, що якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію можна оформити на загальних умовах, без розгляду справи комісією. Субсидію в таких випадках розраховують на основі реально отриманих доходів, тобто з урахуванням мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики заявили, що усна відмова працівника соцзахисту населення в призначенні субсидій є незаконною.

Зазначимо, в проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, закладено фінансування субсидій на суму 55 млрд гривень. У такому разі субсидії в 2019 році скоротять на 16 млрд гривень.