ua en ru

Відмова від інтеграції в Митний союз небезпечна в нинішніх геополітичних реаліях, - Симоненко

Відмова від інтеграції в Митний союз небезпечний в нинішніх геополітичних реаліях. Про це сьогодні заявив лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко на Міжнародному форумі "Євразійська економічна перспектива", який проходить в Санкт-Петербурзі.

Симоненко підкреслив, що КПУ спирається на конкретні розрахунки і керується національними інтересами країни.

"Головний чинник, що примушує нас вимагати зміни зовнішньополітичного курсу, полягає в тому, що на "шляху до Європи", куди ведуть Україну, її очікує неминучий економічний крах", - зазначив Симоненко.

Як приклад, він навів факти, коли Україна в 2010 р., розраховуючи на диверсифікацію постачань газу, приєдналася до європейського енергетичного співтовариства, взявши на себе низку обтяжливих зобов'язань в області організації національного енергетичного ринку та міжнародного транзиту енергоносіїв.

"Через цих зобов'язань пошук формату співпраці з Росією з даного питання зайшов у глухий кут, а диверсифікації немає в помині", - заявив лідер комуністів.

Також він підкреслив, то "ні біло-блакитні, ні помаранчеві" не підтримують курс на євразійську інтеграцію.
"Блудна заяви їх (партії влади і опозиційних партій) лідерів не тільки шкідливі, вони надзвичайно небезпечні в сформованих геополітичних реаліях", - підсумував Симоненко.