ua en ru

Відмова лідерів країн Центральної та Східної Європи їхати на саміт в Ялту є справжнім бойкотом Януковичу, - Кваснєвський

Відмову деяких європейських політиків їхати в Україну під час Євро-2012 не варто розглядати як бойкот, адже справжнім політичним бойкотом стала відмова лідерів країн Центральної та Східної Європи їхати на саміт в Ялту, вважає екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

"Навіть якщо політики не приїдуть - це будуть виключно політичні жести. Недружні щодо українців, але зрозумілі для когось, хто вважає, що в Україні демократичні стандарти залишають бажати кращого", - цитує Кваснєвського "Польське радіо".

Він вважає, що для Президента Віктора Януковича - це проблема, але значно менша, аніж провал саміту в Ялті.

"Більшою політичною поразкою Президента Януковича було те, що Президенти відмовилися приїхати на зустріч у Ялті. І це, дійсно, - бойкот", - говорить політик.

На погляд Кваснєвського, Президент Янукович, якоюсь мірою, став жертвою рішень, котрі приймає його оточення. "Оточення чинить тиск на Януковича, а той не може показати, що він слабкий лідер", - говорить Кваснєвський.

Щодо справи Юлії Тимошенко, колишній Президент Польщі наголошує, що засуджено її згідно з встановленими українським законом юридичними процедурами, і ось, так просто, цього змінити не можна. "Позитивним є те, що Тимошенко лікують німецькі спеціалісти. Якщо б вони визнали, що її подальше лікування треба проводити за кордоном, то можна було б зробити перерву у відбуванні покарання, і таким чином послабити напруження під час Євро", - резюмував Кваснєвський.

Нагадаємо, раніше деякі європейські політики заявили, що не поїдуть в Україну на Євро-2012, проте офіційно про політичний бойкот Євро ЄС не оголошував.