ua en ru

Батько "коннектикутського стрільця", що убив 26 людей, вибачився перед американцями

Батько 20-літнього Адама Ланзи, який убив 26 людей у школі штату Коннектикут, виступив зі зверненням до співвітчизників. Родич злочинця сказав, що сумує разом з усіма американцями, і при цьому не може пояснити те, щотрапилось, повідомляє Fox News.

В 2008 р. Пітер Ланза розлучився з матір'ю вбивці і став жити окремо від сім'ї. "Я намагаюся знайти відповіді на свої питання, ті відповіді, які можна знайти", - сказав батько злочинця.

За повідомленням адвоката Пітера Ланзи, його підзахисному вдалося зберегти хороші стосунки з колишньою дружиною. Після розлучення він продовжував надавати фінансову допомогу родичам.

14 грудня 20-річний Адам Ланза відкрив безладну стрілянину в початковій школі міста Ньютаун в штаті Коннектикут. Перед цим злочинець розправився з власною матір'ю, яка працювала вчителькою у цьому ж закладі.

Зробивши акт терору, Адам Ланза звів рахунки з життям. Мотиви злочинця так і залишаються невідомими.

Сьогодні, 16 грудня, в Коннектикут, щоб висловити співчуття родичам жертв трагедії, прибув Президент США Барак Обама. У країні триває чотириденний траур.

Як стало відомо 16 грудня, перед здійсненням терористичного акту Адама Ланза розмістив попередження про нього на інтернет-сайті 4chan.org. "Я збираюся покінчити з собою в цю п'ятницю. Незабаром на всіх екранах країни. Слідкуйте за новинами по ящику", - залишив повідомлення злочинець.

Читайте також: У "стрільця з Коннектикуту", за неофіційними даними, були психічні відхилення