ua en ru

Вітчизняне законодавство виноробної галузі адаптують до стандартів ЄС, - "Укрвинпром"

Корпорація "Укрвинпром" сприятиме адаптації вітчизняного законодавства виноградно-виноробної галузі до стандартів Європейського союзу. Про це повідомили у прес-службі корпорації.

Корпорація "Укрвинпром" сприятиме адаптації вітчизняного законодавства виноградно-виноробної галузі до стандартів Європейського союзу. Про це повідомили у прес-службі корпорації.

Повідомляється, що представники "Укрвинпрому" взяли участь в якості міжнародних експертів в робочих засіданнях комісій та технічного комітету Міжнародної організації винограду та вина з метою адаптації української виноробної промисловості до світових стандартів та технічних регламентів ЄС у зв'язку з майбутнім підписанням угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

"Дана участь зі сторони "Укрвинпрому" важлива з точки зору практичного втілення адаптації українського законодавства до європейських та світових стандартів. Однією з задач корпорації являється саме практичне втілення тих норм, що використовуються на ринку ЄС", - відзначив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко.

Робочі засідання, на яких були присутні міжнародні експерти майже всіх країн світу, проходили в паризькому офісі Всесвітньої організації охорони тварин.

Зазначимо, Кучеренко раніше повідомляв, що виноробні підприємства Херсонської, Одеської областей і Автономної Республіки Крим в 2013 р. отримають кошти від 1,5% збору на розвиток виноградарства і на підвищення ефективності садівництва на суму 165 млн грн. Левова частка 1,5% збору (165 млн грн) піде на розширення площі виноградників. Це дозволить повною мірою забезпечити громадян України вітчизняним вином, виноградом. Авторитетний винороб у своєму виступі схвалив ініціативу уряду про необхідність збільшити площу виноградників з нинішніх 90 тис. га до 200 тис. га в 2020 р.

За перше півріччя 2013 р. в країні значно збільшилася (майже на 30%) виробництво високоякісних марочних вин. Експерти оцінюють винний ринок України приблизно в 23 млн дкл (за цим показником країна займає 18-е місце в світі), або 800 млн дол. у грошовому еквіваленті.