ua en ru

Звіт по катастрофі MH17 вказує на безпосередню причетність Росії, - МЗС

Звіт по катастрофі MH17 вказує на безпосередню причетність Росії, - МЗС Фото: літак рейсу МН17 Малазійських авіаліній

Як зазначається, розслідування проходить за участю України, Малайзії, Австралії і Бельгії

За попередніми результатами кримінального розслідування про катастрофу рейсу МН17, яке здійснюється Спільною слідчою групою під керівництвом Нідерландів, все вказує на безпосередню причетність Росії до зазначеної катастрофи. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Як наголошується, важливо, що попередні результати підтвердили висновки технічного звіту, який був оприлюднений у жовтні минулого року рада з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди. А саме - падіння літака було викликане вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеної зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Крім того, в ході кримінального розслідування були розглянуті і відкинуті всі інші можливі версії причини цієї жахливої трагедії. "Цим покладено край усім спробам дискредитувати РФ діяльність Спільної слідчої групи і результати розслідування через поширення спотвореної або сфабрикованої інформації", - йдеться в повідомленні.

Так, вкрай важливий елемент сьогоднішньої доповіді - інформація про маршрут, яким зброя потрапила з Росії на територію України було вивезено в зворотному напрямку через контрольовану тільки росіянами і їх бойовиками ділянка українсько-російського кордону.

Нагадаємо, сьогоднішній доповідь про катастрофу MH17 на Донбасі у Держдумі РФ назвали "нісенітницею".