ua en ru

Від прийняття урядового бюджету-2012 постраждають пільговики, - Катеренчук

Від прийняття бюджету на 2012 рік виграють силовики, а постраждають ветерани війни, інваліди та чорнобильці. Таку думку висловив депутат з фракції НУ-НС Микола Катеринчук, передає кореспондент РБК-України.

"Від прийняття бюджету -2012, запропонованного Кабінетом міністром, в першу чергу виграють силовики, а страждають ветерани та чорнобильці, тобто, збільшуються витрати на утримання міліції та прокуратури. Витрати на утримання силовиків у бюджеті - 2012 р. становлять понад 16 млрд грн, це рекордна сума для всіх бюджетів, які були прийняті в історії України. Постраждають інваліди та ветерани - на їх утримання передбачено лише 13 млрд грн ", - сказав Катеренчук.
За його словами прийняття цього бюджету так само буде згубним для сфери ЖКГ в регіонах України. За даними Асоціації міст України в бюджеті для населених пунктів передбачає 32 млрд грн, що в контексті початку опалювального сезону і нинішнього стану системи ЖКГ є недостатнім. Він також зазначив, що в той час як видатки державного бюджету збільшуються на 41,7 млрд грн, витрати на галузь ЖКГ планується зменшити на 4 млрд грн.
"Зараз починається опалювальний сезон, але казначейству заблоковано всі рухи коштів у напрямку органів місцевого самоврядування і зараз опозиція попереджає, що може повториться випадок Алчевська, тому що місцеве самоврядування не в змозі самостійно, без отримання коштів центрально бюджету підготується до опалювального сезону", - заявив Катеренчук.