ua en ru

Звільнений з в'язниці в Туреччині американський пастор Брансон прибув в США

Звільнений з в'язниці в Туреччині американський пастор Брансон прибув в США Фото: пастор Ендрю Брансон (/twitter.com/opchomemissions)

Як повідомляється, Брансон приземлився на військовій базі "Ендрюс" під Вашингтоном

Американський пастор Ендрю Брансон, якого близько двох років утримували правоохоронні органи Туреччини, приземлився в столиці США Вашингтоні. Про це з посиланням на представника бюро з міжнародної релігійної свободи Держдепу повідомляє The Washington Post передає РБК-Україна.

Згідно з інформацією Fox News, Брансон приземлився на військовій базі "Ендрюс" під Вашингтоном.

Його доставили з Туреччини літаком, який зробив зупинку в Німеччині. Там пастора в американській лікарні оглянули лікарі.

Тепер він, як вказує WP, попрямував в Білий дім для зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Зазначимо, Ендрю Бренсон утримувався під арештом за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту і підтримці тероризму. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві і спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилено судом. У Туреччині пастору прогнозували до 35 років тюремного заключенияя.

Нагадаємо, 12 жовтня суд у Туреччині звільнив американського пастора Ендрю Брансона і дозволив йому виїхати з країни.

Сьогодні, 13 жовтня, Дональд Трамп заявив, що не укладав угод з Туреччиною щодо звільнення американського пастора Ендрю Брансона.