ua en ru

Звільненим з ОРДЛО українським заручникам виплатять по 100 тис. гривень

Звільненим з ОРДЛО українським заручникам виплатять по 100 тис. гривень Фото: зустріч українських заручників у Києві (РБК-Україна)

Списки претендентів на виплати складе СБУ

Звільненим з ОРДЛО українським заручникам виплатять по 100 тис. гривень одноразової допомоги. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, даний проект рішення передбачає надання одноразової грошової допомоги в розмірі 100 тис. грн кожній особі.

Рева також відзначив, що списки претендентів на виплати надасть Служба безпеки України.

Нагадаємо, 24 січня 2018 року було звільнено з полону на окупованій території Донбасу українського заручника, військовослужбовця Романа Савкова. Романа захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії. Крім того, в українського солдата цукровий діабет. Тримаючи у полоні, бойовики не давали йому ліків, через що у Романа значно погіршилось здоров'я.

Нещодавно спецпредставник Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер передав Росії списки заручників бойовиків на Донбасі. Списки він передав під час зустрічу з помічником Путіна Владиславом Сурковим.