ua en ru

Бойовики звільнили з полону українського військовослужбовця

Бойовики звільнили з полону українського військовослужбовця Фото: Роман Савков (www.facebook.com/iryna.gerashchenko)

Звільнено з полону старшого солдата 92 бригади Романа Савкова

Звільнено з полону на окупованій території Донбасу українського заручника, військовослужбовця Романа Савкова. Про це повідомила депутат Ірина Геращенко, представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську.

"Прекрасна і важлива новина. Щойно СБУ доповіли Петру Порошенку, і президент телефоном вже привітав Романа на волі. Роман ще в шоковому стані і не вірить, що все правда", - повідомила Геращенко.

За її словами, Романа захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії. Крім того, в українського солдата цукровий діабет. Тримаючи у полоні, бойовики не давали йому ліків, через що у Романа значне погіршення здоров‘я.

Бойовики звільнили з полону українського військовослужбовцяБойовики звільнили з полону українського військовослужбовцяБойовики звільнили з полону українського військовослужбовця

Фото: Роман Савков (www.facebook.com/iryna.gerashchenko)

"Перше, про що говорили нам звільнені українські заручники в Горлівці 27 грудня - це про долю інших бранців, прохання витягти побратимів. Про Романа, а також Олександра Корінькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка президент говорив з хлопцями в гелікоптері і літаку під час дороги на Київ", - зазначила Геращенко.

Прекрасна і важлива новина! Тільки - но СБУ доповіли Поезиденту П. Порошенку, що звільнено українського заручника, війсь...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 24 січня 2018 р.

Петро Порошенко у своєму Twitter також зазначив, що привітав звільненого з полону старшого солдата 92 бригади Романа Савкова, якого полонили під Красногорівкою.

"Вітаю з другим днем народження. Ласкаво просимо додому. Щасливий, що нам це вдалося. Доручив провести необхідне медичне обстеження та лікування Романа", - написав глава держави.

Нагадаємо, 20 січня 2018 року Порошенко повідомив, що Україна чекає на звільнення з полону ще кількох військових. Нещодавно президент помилував засуджену жінку, аби звільнити з полону військового.