ua en ru

На звільнених територіях Донбасу знешкоджено понад 36 тис. боєприпасів, - ДержНС

На звільнених територіях Донбасу знешкоджено понад 36 тис. боєприпасів, - ДержНС Фото: боєприпаси

Розмінування місцевості та об’єктів інфраструктури Донецької та Луганської областей виконують піротехнічні підрозділи загальною чисельністю 100 чоловік та 35 одиниць техніки

З початку виконання робіт у липні 2014 р. піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) на звільнених від бойовиків територіях Донецької та Луганської областей знешкодили понад 36 тис. боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"Рятувальниками виявлено, вилучено та знищено 36 749 (за тиждень - 297) вибухонебезпечних предметів, з них артилерійських снарядів - 5 977 (за тиждень - 44); мінометних мін - 3 163 (за тиждень - 50); бойових гранат та мін - 3 648 (за тиждень - 75); реактивних боєприпасів - 841 (за тиждень - 21); інших вибухонебезпечних предметів - 23 082 (за тиждень - 107). Проте, роботи з очищення територій від боєприпасів ще тривають і триватимуть до повного очищення Донецької та Луганської областей", - повідомив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Зокрема, службовці відомства очистили від боєприпасів 3 тис. гектари території та 38 гектарів акваторії водних об'єктів, а також розмінували близько 1 тис. будівель та споруд. Крім цього обстежено та очищено від боєприпасів близько 3 600 гектарів території фортифікаційних споруд другої та третьої смуг оборони Луганської та Донецької областей.

Впродовж цього тижня найбільшу кількість вибухонебезпечних предметів було знайдено у Слов'янському районі Донецької області - 100 одиниць боєприпасів. У Луганській області найбільшу кількість боєприпасів - 115 одиниць було знайдено в м. Сєверодонецьк. Крім цього, 28 травня 2015 р. у м. Кремінне було знайдено 30 одиниць боєприпасів.

Загалом роботи з гуманітарного розмінування місцевості та об'єктів інфраструктури Донецької та Луганської областей проводяться з 6 липня 2014 р.. В першу чергу проводиться розмінування населених пунктів, зокрема дитячих та навчальних закладів, об'єктів енерго-, газо,- тепло- та водопостачання для відновлення їх функціонування.

Нагадаємо, у Донецькій обл. виявили схованку зі зброєю та боєприпасами.