ua en ru

Засудженого в Росії українця Зейтуллаєва етапують до Башкортостану

Засудженого в Росії українця Зейтуллаєва етапують до Башкортостану Фото: Руслан Зейтуллаєв (Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону facebook.com)

Фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Зейтуллаєва етапують з Ростова-на-Дону

Засудженого в Росії у справі "Хузб ут-Тахрір" українця Руслана Зейтуллаєва етапують до Башкортостану. Про це в Facebook повідомило Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону.

"Засуджений у ході російських репресій проти кримськотатарського народу в окупованому Криму, політичний в'язень Руслан Зейтуллаєв став ще далі від батьківщини. Українця етапують з міста Ростов-на-Дону до одного з пенітенціарних закладів Республіки Башкортостан", - говориться в повідомленні.

#КонсулПоруч #КРИМ #LetMyPeopleGo #КримЦеУкраїна Засуджений у ході російських репресій проти кримськотатарського народу...

Опубліковано Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону 18 серпня 2017 р.

Нагадаємо, у липні фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір" Зейтуллаєву збільшили термін ув'язнення до 15 років. У Росії його визнали винуватим у нібито участі в терористичній організації. Спочатку його засудили до 7 років в'язниці, проте прокуратура оскаржила рішення, після чого суд збільшив строк ув'язнення. Звинувачення наполягало, щоб його визнали не учасником, а організатором терористичного співтовариства.