ua en ru

Поліція відкрила справу за його відсутності біля суду в Одеській області

Поліція відкрила справу за його відсутності біля суду в Одеській області Фото: поліція (РБК-Україна)

Дії учасників заворушень кваліфікували як хуліганство

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом заворушень, які відбулися вчора, 26 липня, біля будівлі суду в смт Ширяєве Одеської області. Про це повідомляє "Думська".

Начальник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко повідомив, що 8 з 11 правопорушників, які брали участь у масових заворушеннях біля будівлі Ширяївського районного суду, затримано в порядку ст. 208 КПК та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Інцидент попередньо кваліфікований за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Радник начальника обласної поліції Руслан Форостяк уточнив, що серед затриманих - лідер організації "Україна це ми" Віталій Голодок.

Трьох учасників заворушень після дачі пояснень звільнили, однак правоохоронці їх підозрюють у скоєнні ряду інших правопорушень.

Нагадаємо, вчора, 26 липня, біля будівлі районного суду смт Ширяєве Одеської області суд закидали "коктейлями Молотова".

Активісти організації "Україна - це ми" під керівництвом Віталія Голодка і місцеві жителі прийшли з акцією протесту до будівлі суду, виступаючи проти діяльності судді Сергія Палія, який, на їхню думку, виносить незаконні рішення.

Біля будівлі суду вони зустріли представників організації "За світле майбутнє", почалася словесна перепалка, а потім - бійка. Учасники конфлікту застосовували газові балончики і пляшки із запальною сумішшю.