ua en ru

Здійснюється процес верифікації за списками ЛНР

Здійснюється процес верифікації за списками ЛНР Фото: представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига

Процес верифікації за списками ДНР завершено

Представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига заявив, що на даний момент триває процес верифікації за списками самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР), у той час як процес верифікації за списками "Донецької народної республіки" (ДНР) завершений, передає "112 Україна".

"Так, дійсно. Відбувається він за такою ж схемою, як було з ДНР - це коли під "парасолькою" ОБСЄ за участі офісу уповноваженого та за участі матерів цих осіб відбувається процес верифікації. Мається на увазі, що відбувається спілкування з особами, які попередньо були включені в списки ЛДНР і попередньо висловили незгоду з тим, що вони можуть бути передані тій стороні. Отже, щоб упевнитися, що ці заяви були зроблені без тиску, це свідомий вибір, - залишатися на підконтрольній території - саме з цією метою здійснюється процес верифікації", - зазначив він.

За словами представника омбудсмена, хоча цифри встановлені, він не має права їх назвати. Ці цифри будуть передані до Мінська, де в рамках мінського процесу будуть прийняті рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в заручниках на непідконтрольних Україні територіях Донбасу досі лишаються 128 осіб.