ua en ru

Українські кораблі, що захоплені в Криму, віднесли до категорії "військове майно"

Українські кораблі, що захоплені в Криму, віднесли до категорії "військове майно" Фото: ВМС України

Кораблі ВМС України обслуговуються в Південній бухті Севастополя

Кораблі українських Військово-морських сил, що захоплені в окупованому Криму, віднесли до категорії "військове майно". Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що десантний корабель "Костянтин Ольшанський", підводний човен "Запоріжжя" і ще більше 20 кораблів ВМС України обслуговуються в Південній бухті Севастополя.

"На цих кораблях і судах знаходяться технічні екіпажі, які забезпечують непотоплюваність плавальних засобів. Українські кораблі та суду віднесені до категорії "військове майно", що дозволяє виділяти кошти на їх утримання за відповідною статтею", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак повідомляв про те, що Міноборони в цьому році вже виділив 150 мільйонів гривень на будівництво бази Військово-морських сил в Одесі.

По завершенню робіт військовослужбовці ВМС будуть мати сучасну базу, яка включає: Військово-морський ліцей і інститут, командування ВМС, гуртожитки та житлові будинки для особового складу ВМС, а також їдальню, клуб і автомобільний парк.