ua en ru

Залишки зерна перейшли від держустанови до ПАТ "Аграрний фонд", - Радченко

Станом на поточний момент, з державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" на ПАТ "Аграрний фонд" передані всі залишки зернової групи. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив глава ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко.

"ПАТ здійснює закупівлі, перемелює зерно у борошно і потім реалізує його. На держустанові залишилося тільки 144 тонни цукру, який був куплений 4 роки тому", - зазначив він.

Кажучи про різницю між ПАТ та держустановою, Радченко наголосив, що ці питання знаходяться в юридичній площині. За його словами, держустанова "Аграрний фонд" фігурує в законах про підтримку сільгоспвиробників. Серед його функцій - інтервенції окремих номенклатур товарів на ринок у випадку дефіциту для регулювання цінової ситуації на ринку.

ПАТ "Аграрний фонд", зазначив Радченко, діє в рамках закону про акціонерні товариства.

"Держустанова залежить від бюджетних процесів, оскільки працює з рахунком в Держказначействі - з січня по січень. Але маркетинговий рік у аграріїв - з липня по липень. Тому держпідприємство практично ніколи не має доступу до засобів, у нього з року в рік проблеми з виконанням закону про держбюджет і його прийняттям, - розповів глава "Аграрного фонду", - А наприкінці року, коли йде жнива, а потім сівбу озимих, потрібно повертати гроші до бюджету, і тут теж держустанова "Аграрний фонд" не встигало. Саме для вирішення таких питань виникло ПАТ".

Нагадаємо, новим головою Аграрного фонду 25 лютого призначений Андрій Радченко.