ua en ru

Зупинка канатної дороги "Місхор-Ай-Петрі" сталася через зношеність деталей

Згідно з висновком комісії, що проводила технічне розслідування зупинки підвісної пасажирської канатної дороги (ППКД) "Місхор - Ай - Петрі", причина виникнення нештатної аварійної ситуації - технічна: втомний злам металу осі відвідного шківа хвостових канатів, що забезпечують рух пасажирських кабін. 

Згідно з висновком комісії, що проводила технічне розслідування зупинки підвісної пасажирської канатної дороги (ППКД) "Місхор - Ай - Петрі", причина виникнення нештатної аварійної ситуації - технічна: втомний злам металу осі відвідного шківа хвостових канатів, що забезпечують рух пасажирських кабін. Про це повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

За підсумками лабораторних досліджень слідів нагріву або наявності сторонніх предметів у вузлах канатної дороги не виявлено.

Нагадаємо, що 11 серпня на канатній дорозі застрягли 76 туристів. Евакуювати людей вдалося вже вночі 12 серпня. Всього операція тривала понад 10 годин. Ніхто не постраждав. Зупинка вагончиків на канатній дорозі сталася через технічну несправність на 130 м і 50 м.

Канатна дорога "Місхор - Ай-Петрі" простяглася на 2980 м від селища Місхор до зубців Ай-Петрі. Верхня ділянка дороги є найдовшим безопорним в Європі протяжністю 1670 метрів і кутом підйому біля гір 46 ⁰. На офіційному сайті канатної дороги наголошується, що щодня до початку роботи, а також протягом дня, канатна дорога проходить повний технічний огляд.

Після того як людей евакуювали, канатна дорога була закрита для туристів на невизначений термін. "З технічних причин у найближчі дні канатна дорога працювати не буде. Про дату поновлення перевезення пасажирів повідомимо додатково", - повідомлялося на офіційному сайті канатної дороги.