ua en ru

Особливий порядок місцевого самоврядування для Донбасу відповідає Конституції України, - Кубів

Проект постанови №2374 про визначення окремих територій Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, яка повністю відповідає Конституції України. Про це на брифінгу заявив представник Президента в парламенті Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішнє засідання парламенту дуже важливе з точки зору прийняття низки законів. В першу чергу це невідкладних до прийняття проекти законів - про затвердження рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях, проект постанови про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування", - заявив Кубів, підкресливши, що "особливий порядок місцевого самоврядування повністю відповідає Конституції України".

За його словами, участь українських військових у спільних навчаннях стане ще однією основою для встановлення миру.

Кубів також нагадав, що сьогодні Рада прийме рішення про звернення від імені України в Радбез ООН та Ради ЄС щодо забезпечення на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.