ua en ru

Основними претендентами на покупку «Укртелекому» стануть великі компанії з Росії та українські фінансово-промислові групи, - аналітик

Умови для продажу «Укртелекому» - обтяжливі для нового інвестора, тому список потенційних покупців істотно звужується. Таку думку висловив сьогодні аналітик Astrum Investment Management Денис Бєлов.

За його словами, умови приватизації свідчать про те, що великі іноземні компанії, такі як Deutsche Telecom і Telenor, не зможуть взяти участь у конкурсі, оскільки не задовольняють першу основну умову. У той же час, амбітний український оператор мобільного зв'язку Київстар також може бути виключений, оскільки він займає більше 25% ринку телекомунікаційних послуг в Україну.

«Таким чином, список потенційних покупців істотно звужується. Ми очікуємо, що основними претендентами стануть великі компанії з Росії та українські фінансово-промислові групи», - зазначив він.

У цілому, на думку аналітика, умови для інвесторів малопривабливі. «Тому напевно в аукціоні буде приймати участь лише кілька претендентів. Це означає, що потенціал зростання ціни за пакет у 92,8% акцій обмежений. На сьогоднішній день котирування ринку вказують на те, що вартість даного пакета складає 10 млрд грн, що лише трохи менше заявленої стартової ціни в 10,5 млрд грн»- сказав експерт.

При цьому він додав, що можливе зростання цін на новинах про приватизацію є спекулятивним, а не фундаментально обґрунтованим. У той же час, ризики чергової відстрочки приватизації залишаються високими.