ua en ru

Основні результати досліджень з приводу масової загибелі людей в Одесі 2 травня правоохоронці очікують 10-15 червня

Основну масу результатів досліджень з приводу масової загибелі людей в Одесі 2 травня правоохоронці очікують у період з 10 по 15 червня.

Основну масу результатів досліджень з приводу масової загибелі людей в Одесі 2 травня правоохоронці очікують у період з 10 по 15 червня. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС України Григорій Мамка, підсумовуючи перший місяць слідства, йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

За його словами, допитано понад 340 громадян, призначено більше 80 експертиз. Частина потерпілих зверталася до медиків по допомогу, приховавши свої персональні дані. Міліціонерам доводиться встановлювати усіх постраждалих у трагедії, однак вони відмовляються від процесуального статусу потерпілих. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень в Одесі доручено головному слідчому управлінню (ГСУ) МВС України. До складу слідчо-оперативної групи увійшли найбільш досвідчені працівники слідства, оперативники СБУ та МВС.

Мамка зазначив, що слідчими з моменту початку розслідування призначено понад 80 експертиз. Перші висновки вже почали надходити, однак основну масу результатів досліджень правоохоронці очікують у період з 10 по 15 червня. Серед них - і висновки судово-медичних експертиз, які мають дати відповіді на питання про причини загибелі людей, чиї тіла були знайдені після масових заворушень в одеському Будинку профспілок.

Крім того, тривають дослідження з метою встановлення осіб потерпілих, адже одна з 48 загиблих осіб досі не ідентифікована. Аби встановити особу цієї людини, наразі проводиться експертиза її ДНК. Слідчі також очікують результати експертиз для того, аби встановити наявність у будівлі такої речовини як хлороформ.

"Після проведення судово-медичних експертиз, закінчення пожежно-технічної, будівельно-технічної по приміщенню буде призначення комплексної експертизи із залученням іноземних фахівців, які дадуть конкретні висновки: яка причина, яка наявність, що саме потягнуло швидку смерть потерпілих", - наголосив Мамка.