ua en ru

Здебільшого росіяни та сепаратисти: Гайдай про регулярні обстріли Луганської області

Здебільшого росіяни та сепаратисти: Гайдай про регулярні обстріли Луганської області Фото: шолова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай (tribun)

До обстрілу Луганської області здебільшого вдаються саме російські військові та сепаратисти, які протягом восьми років регулярно відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Мобілізовані не вміють користуватися артилерією або ж реактивними установками.

Про це в інтерв'ю для РБК-Україна розповів голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай.

"Це здебільшого росіяни і ті сепаратисти, які вісім років і до цього обстрілювали наші позиції. Тут просто логічно: свіжомобілізовані люди не вміють стріляти з артилерії чи з реактивних установок. А нещодавно мобілізованих людей - працівників якихось фірм, вчителів тощо - яких просто хапають на вулиці і пхають на передову, то вони гинуть просто сотнями, бо вони не вміють воювати, вони не підготовлені, вони не одягнені в захисні бронежилети чи каски. Це просто жах",- заявив Гайдай.

Також голова ОДА зауважив, що напередодні війни на тимчасово окупованих територіях проходила перша хвиля мобілізації. Наразі ж бойовики планують розпочати другу хвилю під час якої у “армію” забиратимуть й студентів.