ua en ru

З засновника WikiLeaks Ассанжа знімуть частину звинувачень в сексуальних злочинах

З засновника WikiLeaks Ассанжа знімуть частину звинувачень в сексуальних злочинах Фото: Джуліан Ассанж

Це відбудеться у зв'язку із закінченням терміну давності

Прокуратура Швеції сьогодні, 18 серпня, зніме з засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа частину звинувачень у злочинах сексуального характеру. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті прокуратури країни.

Як зазначається, це відбудеться у зв'язку із закінченням терміну давності: пройшло вже п'ять років з тих пір, як йому були пред'явлені звинувачення в сексуальних домаганнях і розбещенні.

"Джуліан Ассанж ухилився від кримінального переслідування, попросивши притулку в посольстві Еквадору в Лондоні. Так як у деяких злочинів минув термін давності, я змушена припинити їх розслідування. З жалем можу сказати, що розслідування цих справ не було завершено, так як ми не змогли допитати підозрюваного", - заявила прокурор Маріана Ню.

Разом з тим, вона уточнила, що звинувачення в сексуальному насильстві, висунуте проти Ассанжа, залишається в силі до 2020 року.

Влада Швеції в 2010 році видали ордер на арешт Ассанжа за звинуваченням у злочині сексуального характеру, в 2012 р. Еквадор надав йому політичний притулок. З того моменту австралійський журналіст перебуває на території еквадорського посольства в Лондоні. Разом з тим, Британський суд ухвалив екстрадувати засновника WikiLeaks до Швеції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французька влада відмовилися надати політичний притулок засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу.