ua en ru

Засновник Amazon пожертвує 2 млрд доларів на допомогу безхатченкам

Засновник Amazon пожертвує 2 млрд  доларів на допомогу безхатченкам Фото: Джефф Безос (flickr.com seattlecitycouncil)

Джефф Безос оголосив про створення благодійного фонду

Засновник компанії Amazon, найбагатша людина світу Джефф Безос оголосив про створення благодійного фонду, який займатиметься вирішенням питань безхатьків, і на ці потреби бізнесмен виділив 2 мільярди доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Вказано, що метою діяльності фонду є допомога сім'ям, що не мають власного житла, а також розвиток мережі дошкільних навчальних закладів для родин з низьким рівнем доходів.

Вказано, що на відміну від інших людей, що входять до переліку найбагатших у світі, Безос не займався благодійністю, принаймні у публічному полі.

Нагадаємо, ринкова капіталізація онлайн-ритейлера Amazon 4 вересня перевищила 1 трлн доларів. Відзначимо, що до Amazon з американських компаній цю позначку вдалося подолати тільки Apple.

Як писало РБК-Україна, Amazon у другому кварталі цього року показав прибуток, яка вдвічі перевищила очікування біржі. Зокрема, у другому кварталі Amazon отримав прибуток у розмірі 2,5 млрд доларів, тоді як за аналогічний період минулого року компанія заробила лише 197 млн доларів.

Засновник Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною в сучасній історії, стан його активів перевищує 150 млрд доларів.

У березні президент США Дональд Трамп звинуватив інтернет-компанію Amazon у несплаті податків.