ua en ru

Засновник Amazon Безос вперше очолив рейтинг найбагатших американців

Засновник Amazon Безос вперше очолив рейтинг найбагатших американців Фото: Джефф Безос (tia-org.eu)

Джефф Безос потіснив Білла Гейтса, який займав першу сходинку з 1994 року

Засновник компанії Amazon Джефф Безос очолив рейтинг 400 найбагатших американців зі статками 160 млрд доларів, ставши також найбагатшою людиною в світі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані журналу Forbes.

Як зазначає видання, Безос протягом року майже подвоїв свій власний капітал, збільшивши його на рекордні 78,5 млрд доларів. Його компанія Amazon за перше півріччя 2018 року зафіксувала чисті продажі на суму понад 100 млрд доларів, що на 41% більше, ніж у попередньому році.

Таким чином Безос відтіснив на друге місце Білла Гейтса, який очолював список протягом 24 років. Статки засновника Microsoft оцінюється в 97 млрд доларів. На третьому місці рейтингу знаходиться інвестор Уоррен Баффет зі статками у 88,3 млрд доларів.

На четвертому місці знаходиться засновник Facebook Марк Цукерберг (61 млрд доларів). На п'ятому - засновник компанії Oracle Ларрі Еллісон (58,4 млрд доларів), на шостому - гендиректор компанії Alphabet Ларрі Пейдж (53,8 млрд доларів). Сьоме і восьме місце ділять власники приватної компанії Koch Industries брати Чарльз і Девід Кохі (статки кожного - 53,5 млрд доларів). На дев'ятому місці - президент Alphabet Сергій Брін (52,4 млрд доларів), на десятому місці - Майкл Блумберг (51,8 млрд доларів).

За даними видання, загальний капітал 400 найбагатших американців досяг 2,9 трлн доларів в основному завдяки зростанню фондового ринку, що є рекордним показником і на 7% більше, ніж у 2017 році.

Нагадаємо, в липні 2018 року статки засновника Amazon Джеффа Безоса перевищили 150 млрд доларів, що зробило його найбагатшою людиною в історії сучасності за версією Bloomberg.