ua en ru

Підстав для кримінального переслідування Андрія Шкіля в Україні немає, – МВС

Заяви екс-нардепа від "Батьківщини" Андрія Шкіля про прохання надання політичного притулку у Чехії у зв'язку з його кримінальним переслідуванням в Україні не мають під собою ніякого підґрунтя та спрямовані на дезінформування громадськості і міжнародної спільноти. Про це йдеться в заяві МВС України, розповсюдженій міністерською прес-службою.

"Шкіль і справді притягався до кримінальної відповідальності за статтею 71 Кримінального кодексу (в редакції 1960 року) - масові безпорядки. У зв'язку з цим у березні 2001 року він був заарештований. У квітні 2002 року Андрія Шкіля було звільнено з-під варти. Згідно з діючим законодавством строк давності притягнення особи до кримінальної відповідальності за скоєння тяжкого злочину становить 10 років. Відповідно цей термін сплив ще у березні 2011 року, тобто тоді, коли минуло 10 років з моменту події. У зв'язку з цим жодних юридичних підстав для кримінального переслідування Шкіля не існує", - сказано у заяві.

Там також говориться: "Що стосується двох справ про участь Андрія Шкіля у ДТП, що сталися у 2007 та 2011 роках, то в першому випадку прокуратурою винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, а в другому - Голосіївським районним судом м. Києва Шкіля визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, але провадження по справі закрито у зв'язку із закінченням строків накладання адміністративних стягнень. У зв'язку з цим МВС заявляє, що ніяких перепон для повернення громадянина Шкіля в Україну не існує, а інформація про його кримінальне переслідування не відповідає дійсності".

Читайте також: Кримінальну справу проти Шкіля закрито, - МВС