ua en ru

"Ощадбанк" подав у суд на "Сбербанк Росії"

"Ощадбанк" подав у суд на "Сбербанк Росії" Фото: "Ощадбанк"

Український банк заявляє про незаконне перейменування російської "дочки" "Сбербанку Росії" в "Ощадбанк"

АТ "Ощадбанк" подав позов у Господарський суд міста Києва про незаконне перейменування української "дочки" "Сбербанку Росії" в "Ощадбанк" і заявляє про порушення прав інтелектуальної власності. Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

У повідомленні говориться, що позов був поданий сьогодні, 15 січня 2016 року. В "Ощадбанку" вважають, що "Сбербанк Росії" незаконно використовує торговельну марку "Ощадбанк", єдиним власником якої є на території України "Ощадбанк" (свідоцтво №82116 від 10 вересня 2007 року).

Банк, який подав позов в суд, також є єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торгові марки, як "Ощадбанк" і Oschadbank.

За словами голови правління банку Андрія Пишного, які наводяться в повідомленні, "Ощадбанк" вважає неприпустимими спроби "Сбербанку Росії" шляхом перейменування приховати країну походження акціонерного капіталу. Зміна назви російського банку, на думку Пишного, може певним чином вплинути на поведінку клієнтів і ввести їх в оману, так як ще з радянських часів деяку кількість споживачів досі називає "Ощадбанк" Ощадбанком".

Нагадаємо, раніше "Ощадбанк" вже заявляв про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку Росії.