ua en ru

"Ощадбанк" подав позов проти Росії на 1 млрд доларів

"Ощадбанк" подав позов проти Росії на 1 млрд доларів Фото: голова правління Ощадбанку Андрій Пишний

Російська сторона відмовляється від участі в засіданні арбітражного трибуналу

Державний "Ощадбанк" 26 серпня 2016 року подав позов, який включає всю доказову базу, проти Росії щодо відшкодування збитків, завданих банку внаслідок анексії Кримського півострова. Сума позовних вимог становить 1 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

Як повідомляється, Російська Федерація відмовилася від участі в засіданні. Першим процесуальним наказом суду були внесені зміни у процедуру розгляду справи, у відповідності з аргументованими пропозиціями "Ощадбанку".


зокрема, на відміну від аналогічних інвестиційних процесів, ініційованих останнім часом іншими інвесторами проти Російської Федерації, суд вирішив не призначати біфуркації арбітражного розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не "роздвоювати" процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження Таким чином, всі питання, що стосуються юрисдикції, сутності позовних вимог і оцінки збитку будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи.

Крім цього, згідно з пропозицією "Ощадбанку", якщо після подачі "Ощадбанком" позовної заяви, Російська Федерація продовжуватиме відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, спринял рішення, що позовна заява буде розглядатися по прискореному часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017

Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, що будуть нараховані до прийняття трибуналом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним трибуналом, і становить понад 1 млрд доларів.

Нагадаємо, "Ощадбанк" продовжить судитися з російським "Ощадбанком" за право на бренд.