ua en ru

Ощадбанк відреагував на ситуацію з спецконфискацией коштів Януковича

Ощадбанк відреагував на ситуацію з спецконфискацией коштів Януковича Фото: "Ощадбанк" спростовує розтрату "грошей Януковича" (УНІАН)

Банк просить САП і Генпрокуратуру розібратися з незаконними звинуваченнями на адресу свого керівництва

В "Ощадбанку" відреагували на ситуацію зі спецконфискацией 1,5 млрд доларів, що належали екс-президенту України Віктору Януковичу і зберігалися на рахунках банку. Відповідну заяву було опубліковано на сайті фінустанови.

У заяві банк роз'яснює, в чому полягає процедура спецконфискации і які його повноваження в цьому процесі.

зокрема, "Ощадбанк" вказує на те, що рішення одного з судів використана некоректне формулювання, з якої випливає, що факт списання частини вказаних коштів на користь держави є розтратою, вказуючи на те, що списання було вироблено у відповідності з вироком суду і Законом України "Про спецконфискации".

Згідно з текстом закону, спецконфискация - це "повернення активів виключно у власність держави".

"Ощадбанк" звернувся до Кабінету міністрів, до правоохоронних та антикорупційних органів з проханням разораться в ситуації і підтвердити законність дій керівництва банку в процесі здійснення конфіскації зазначених коштів.

Нагадаємо, у серпні цього року уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська ініціювала відкриття судового провадження із-за затягування оприлюднення подробиць судового процесу, в рамках якого було конфісковано 1,5 млрд доларів активів, викрадених під час президентства Віктора Януковича.