ua en ru

По справі про конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича відкрили ще одне судове провадження

По справі про конфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича відкрили ще одне судове провадження Фото: Віктор Янукович (news-cloud.net)

Вирок про конфіскацію коштів екс-президента досі не оприлюднений

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська ініціювала відкриття судового провадження через затягування оприлюднення подробиць судового процесу, в рамках якого було конфісковано 1,5 млрд доларів активів, викрадених під час президентства Віктора Януковича. Про це йдеться в повідомленні Transparency International в Facebook.

Наголошується, що більше місяця тому організація звернулася до Лутковської з вимогою покарати винних в порушенні права на доступ до суспільно важливої інформації.

"Чере затягування публікації судового рішення Краматорського міського суду по "грошам Януковича", за рішенням омбудсмена, відкрили провадження. Вироку, про який голосно розповідали представники Генеральної прокуратури України, досі немає в судовому реєстрі без вагомих причин", - йдеться в повідомленні.

Зволікали з оприлюдненням вироку про конфіскацію $1,5 млрд злочинного режиму Януковича – отримали відкрите провадження...

Опубліковано Transparency International Ukraine 16 серпня 2017 р.

В організації висловили сподівання, що "відкрите провадження прискорить роботу державних органів, які припинять порушувати встановлений законом порядок доступу до рішень і нарешті ознайомлять громадськість вже з "легендарним" вироком за "грошей Януковича".

Нагадаємо, в квітні 2017 року Генеральна прокуратура України завершила процес переказу коштів колишнього президента України Віктора Януковича на рахунки Держказначейства.