ua en ru

"Ощадбанк" домовився про реструктуризацію 1,3 млрд дол. боргу

"Ощадбанк" домовився про реструктуризацію 1,3 млрд дол. боргу Фото: "Ощадбанк"

Перепрофілювання двох випусків єврооблігацій і субординованого кредиту "Ощадбанку" буде сприяти досягнення першої мети програми, схваленої МВФ

"Ощадбанк" домовився про реструктуризацію 1,3 млрд долл. зовнішнього боргу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів вітає успішні переговори між Ощадбанком та його Комітетом Кредиторів щодо перепрофілювання його двох випусків єврооблігацій з погашенням у 2016 та 2018 роках та субординованої позики з терміном погашення в 2017 році, на загальну суму $ 1,3 млрд.

Результати переговорів повністю відповідають цілям програми, що має підтримку МВФ, та демонструють готовність України до пошуків, у дусі співробітництва та доброчесності, домовленостей в рамках поточних переговорів з реструктуризацію боргу. Ми закликаємо кредиторів "Ощадбанку" підтримати запропоновані умови перепрофілювання підчас майбутнього процесу отримання згоди, який розпочнеться в найближчі дні", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що перепрофілювання двох випусків єврооблігацій і субординованого кредиту "Ощадбанку" з терміном погашення в 2017 р. сприятиме досягненню першої цілі програми, що має підтримку МВФ. За погодженням з МВФ, уряд веде переговори з комерційними зовнішніми кредиторами, мета яких - досягнення трьох цілей: заощадження на зовнішніх платежах по боргових зобов'язаннях держави, гарантованих державою та суб'єктів господарювання державного сектору економіки на суму приблизно 15 млрд. дол. за період реалізації програми МВФ; забезпечення до 2020 р. співвідношення державний борг/ВВП на рівні, не вище, ніж 71% від ВВП; підтримання загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10 % від ВВП (максимум 12% від ВВП на рік) в 2019-2025 рр.

Нагадаємо, Fitch знизило рейтинги "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" до рівня СС.