ua en ru

Зброї у Будинку профспілок на Майдані Незалежності немає, - Парубій

Послам іноземних держав продемонстрували відсутність зброї на Майдані.

Коменданти Євромайдану та Будинку профспілок на Майдані Незалежності в Києві Андрій Парубій і Степан Кубів продемонстрували послам іноземних держав відсутність зброї на Майдані. Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Як повідомив Парубій, посли європейських держав, США та Канади сьогодні пройшлися Майданом і проінспектували Будинок профспілок "у зв'язку з дезінформацією влади" та російських телеканалів про нібито склади зброї на Майдані.

За словами нардепа з ​​"Батьківщини", дипломати оглянули медичний центр на 3-му поверсі, побачили поранених, характер ран від вибухівки. Посли також оглянули всі закутки 5-го поверху Будинку профспілок. Посли зустрілися з керівником 23-ї сотні самооборони Майдану і зі спікером "Правого сектора", оглянувши ще кілька поверхів.

"Вони (посли) переконалися, що жодної небезпеки ці люди не представляють і жодних складів зброї у Будинку профспілок немає. Вони висловили своє захоплення тим, як наші протестувальники протягом двох місяців брали на себе удар, не відповідали на агресію "беркутівців" і відпускали захоплених. Вони побачили, що це два світи: там знаходяться звірі, бандформування, а із цього боку люди, які прийшли відстоювати свої права і свою гідність", - цитує Парубія прес-служба "Батьківщини".

Нардеп також заявив, що активісти Майдану чекають ще кілька годин, щоб влада почала випускати затриманих під час протестів активістів: "Для нас будь-яка розмова із владою зможе мати який-небудь сенс тільки тоді, коли ми побачимо, як сотні заарештованих людей повертаються на Майдан, до своїх сотень, а до цього ми взагалі не розуміємо і не усвідомлюємо, чи то люди з Адміністрації Президента просто відтягують час, щоб стягнути більше військ, чи то вони справді готові відпустити всіх, хто перебуває за ґратами".

Як заявив комендант Будинку профспілок Степан Кубів, Штаб національного опору знаходиться в Будинку профспілок на законних підставах з 1 грудня 2013 р., оплачуючи оренду та комунальні послуги.

Нагадаємо, вчора міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив про те, що в Будинку профспілок і КМДА накопичується вогнепальна зброя.