ua en ru

Збройова компанія Colt заявила про банкрутство

Збройова компанія Colt заявила про банкрутство Фото: Американський виробних зброї заявив про банкрутство

Раніше відомий постачальник армії США вже проходив через подібну процедуру

Colt Defense, збройова компанія США, подала в суд заяву про банкрутство. Підприємство посилається на 11-ту статтю кодексу про банкрутство США , в якій йдеться про захист кредиторів у рамках реорганізації бізнесу. Про це пише The Wall Street Journal.

Це не перша заява компанії про банкрутство. У 1994 р. Colt вже була визнана банкрутом, а потім її купила фінансова група Zilkha. З того часу раніше найвідоміший виробник стрілецької зброї неодноразово стикався з труднощами з постачанням, нестачею оборотних коштів і зростанням боргів, а в 2013 р. і зовсім втратив свій ключовий замовлення - контракт на поставку М4 для армії США.

Тепер після нового банкрутства та реструктуризації, а значить і списання частини боргів, Colt планує продовжити свою роботу.
У 1855 р. Семуель Кольт заснував Colt Manufacturing, право-спадкоємицею якої стала компанія Colt Defense. Одна з найвідоміших моделей сімейства Colt - револьвер Colt Paterson - кілька десятиліть був стандартом стрілецької зброї. Не менш відомі у всьому світі автоматичні гвинтівки М4, М16 і самозарядний пістолет М1911 досі використовується збройними силами США.

Нагадаємо, раніше авіакомпанія Malaysia Airlines оголосила про банкрутство.