ua en ru

ОРЛО знову заблокувала відкриття КПВВ в Золотому, - Геращенко

ОРЛО знову заблокувала відкриття КПВВ в Золотому, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Представники ОРЛО вимагають відкриття КВПП в Щасті

Самопроголошена "Луганська народна республіка" на переговорах у Мінську висунула нові вимоги для відкриття КПВВ в Золотому. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Як офіційно повідомили координатори ОБСЄ ще у жовтні, ОРЛО пообіцяли в найближчі дні відкрити це КПВВ (Золотому, - ред.), публічно підтвердили свою готовність... Сьогодні - взяли слово назад (не перший раз), цинічно виставили нові передумови, як розведення військ у Станиці Луганській та... паралельне відкриття КПВВ Щастя для проїзду гуманітарних вантажів", - написала Геращенко.

За її словами, гуманітарні місії прекрасно можуть проїжджати через КПВВ в Золотому.

"Але ОРЛО знову зірвали відкриття, і, боюся, надовго заблокували цей пункт, придумуючи все нові і нові перепони. Щоб погіршити гуманітарну ситуацію на окупованій Луганщині", - додала вона.

Ключове з Мінська . І на ТКГ, і в гуманітарній групі( де також працює В. Медведчук, експерти з СБУ і МінТОТ і обмудсмен ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 листопад 2017 р.

Геращенко також повідомила, що нагадала координатору ОБСЄ і росіянам, що рішення відкрити КПВВ в Золотому було прийнято на зустрічі нормандської четвірки ще восени 2015, але досі питання заблоковано "через деструктивну позицію ОРЛО".

Крім цього, підкреслила вона, переговорна група в Мінську паралельно шукає інших заручників СБУ, які ще не підтверджені ОРДЛО і шукає шляхи їх подальшого звільнення.

"Також Україна наполягає на створенні механізму для пошуку зниклих за участю МКЧХ і РФ", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомила, що самопроголошена "Луганська народна республіка" вимагає розвести важкі озброєння в районі Станиці Луганської перед відкриттям контрольного пункту пропуску в Золотому.