ua en ru

Організація із заборони хімічної зброї збереться через отруєння Скрипаля

Організація із заборони хімічної зброї збереться через отруєння Скрипаля Фото: справа Скрипаля (screenshot-yuotube.com-ntv)

Спостерігачі запланували зустріч у справі Скрипаля

Виконавча рада Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) заявила про проведення в середу, 4 квітня, зустрічі щодо отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Про це повідомляє AFP в Twitter.

"Міжнародна група спостерігачів з ОЗХЗ зустрінеться у середу з приводу справи про отруєння британсько-російського шпигуна Сергія Скрипаля", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що експерти ОЗХЗ досліджували зразки речовини, яким отруїли екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, отруєння Сергія Скрипаля (колишнього подвійного агента) у Великобританії міг здійснити фахівець в галузі хімії, передає газета The New York Times з посиланням на ряд експертів.

Повідомляється, що британське слідство припускає, що отруйна речовина могли нанести на ручку вхідних дверей в будинку Скрипаля.

На думку незалежного експерта в галузі хімічної зброї Річарда Гатрі, подібна процедура вимагає глибоких знань хімічних процесів. Зокрема, нервово-паралітична речовина необхідно було зробити так, щоб воно залишалося на ручці, а Скрипаль з високою часткою ймовірності взявся б за неї. У той же час, на думку почесного професора токсикології університету Лідса Аластера Хея, оброблений отрутою предмет не повинен викликати підозр.