ua en ru

Організація економічного співробітництва прогнозує пікове зростання світової економіки у 2018 році

Організація економічного співробітництва прогнозує пікове зростання світової економіки у 2018 році Фото: ОЕСР прогнозує економічне зростання в 2018 (facebook.comtheOECD)

Проте у подальшому зростання загальмується

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) прогнозує досягнення глобальним економічним зростанням рекордного значення в 2018 році. Про це пише видання Deutsche Welle.

Так, за прогнозами організації, зростання світової економіки в 2017 році складе 3,6% ВВП, а наступного року - 3,7%, що є рекордним значенням за останні 8 років.

Однак, прогнозують експерти ОЕСР, подальше зростання загальмується через зниження обсягів інвестицій і небезпечного рівня боргового навантаження на приватні компанії та домогосподарства. На 2019 рік прогнозоване зростання світового ВВП знизиться до 3,6%.

Таким чином, прогноз організації по зростанню світової економіки у поточному році збільшився на 0,1%, адже раніше ОЕСР прогнозувала, що світовий ВВП в 2017 році складе 3,5%. Прогноз для 2018 року залишився без змін.

"Все виглядає зараз дуже добре, але якщо ми не побачимо певну стійку активність приватного сектора та оновлення основних фондів, які створювали високі зарплати, ми не зможемо зберігати рівень росту, який спостерігається сьогодні", - зазначила головна економістка ОЕСР Катерина Манн.

ОЕСР об'єднує 35 держав світу, більшість з яких є країнами з високим рівнем доходів. Членами ОЕСР є, більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Goldman Sachs очікує в 2018 році подальшого зростання світової економіки.