ua en ru

Goldman Sachs очікує подальшого зростання світової економіки в 2018 році

Goldman Sachs очікує подальшого зростання світової економіки в 2018 році Фото: Goldman Sachs прогнозує подальше економічне зростання у світі (twitter.comGoldmanSachs)

У поточному році різкий стрибок економіки зафіксований в Німеччині

Goldman Sachs очікує в 2018 році подальшого зростання світової економіки. Про це повідомляє телеканал CNBC.

За словами аналітиків світового інвестора, в цьому році економічне зростання в усьому світі прискорився. Так, найбільша економіка єврозони Німеччина в III кварталі виросла на 0,8%, а в Японії економічний ріст тривав сім кварталів поспіль. США також не відстали і показали в III кварталі 3% економічного зростання.

"2017 рік став першим роком розширення, в якому зростання зробив стільки сюрпризів", - сказав аналітик Goldman Чарльз Химмельберг, відзначивши, що в наступному році варто очікувати великих результатів.

Химмельберг і його колеги очікують, що наступного року світова економіка зросте на 4% і називають кілька причин цього.

зокрема, економічне зростання буде обумовлювати сильний імпульс зростання, ослаблення фінансових умов, глобальна грошово-кредитна політика, залишається "высокоприемлемой історичними стандартами" і ймовірність фіскальних стимулів у США.

"Починаючи з 2018 року, одним з головних стратегічних ризиків для інвесторів є прийняття податкової реформи США. Другий політичний ризик, який відзначили експерти, але який залишається активним, на нашу думку, є торгова політика США", - сказав Химмельберг, зазначивши, що два ризику потенційно пов'язані.

Химмельберг також сказав, що, якщо податкова реформа дійсно відбудеться, вона додасть уряду Трампа в більш вигідне положення, щоб успішно переглянути North American Free Trade Agreement (NAFTA - угода між Канадою, Мексикою та США про зону вільної торгівлі-ред.)

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) поліпшило прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2017-2018 року.