ua en ru

Організатори протестів у Молдові закликали громадян сьогодні відновити мітинг

Організатори протестів у Молдові закликали громадян сьогодні відновити мітинг Фото: протести в Молдові

Акція протесту може поновитися в 10:00 біля будівлі парламенту

Платформа "Гідність і Правда" (DA), яка була організатором протестів під парламентом Молдови, закликала громадян сьогодні відновити акцію, передає Jurnal.md.

Лідери платформи повідомили, що чекає сьогодні, 21 січня, біля будівлі парламенту тисячі громадян, щоб продемонструвати уряду, що країна належить народу, а не олігархам.

"Закликаємо всіх громадян завтра до 10:00 прийти до будівлі парламенту, щоб натиснути на правителів і покласти на стіл законопроект, в якому ми вимагаємо проведення дострокових виборів. Завтра ми надамо тиск, тому що це єдиний наш шанс", - заявив один з лідерів платформи Валентин Долганюк.

Нагадаємо, вчора, 20 січня, уряд Павла Філіпа отримав вотум довіри від парламенту Молдови. Після цього мітингувальники в Кишиневі увірвалися в будівлю парламенту. Під час штурму будівлі парламенту країни постраждали 15 осіб.

Кабінет міністрів Молдови був скликаний на екстрене засідання, щоб обговорити надзвичайну ситуацію. Крім того, влада запросила представників опозиції на переговори.

Сьогодні вночі президент Молдови Микола Тімофті підписав указ про затвердження члени Демпартії Павла Філіпа прем'єр-міністром країни.