ua en ru

Організатори обшуків кримських татар відповідатимуть за це у міжнародних судах, - Клімкін

Організатори обшуків кримських татар відповідатимуть за це у міжнародних судах, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін відзначив, що обшуки у Криму почастішали

Організатори обшуків та переслідувань кримських татар в окупованому Криму нестимуть за свої дії відповідальність у міжнародних судах. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter.

"Бути кримським татарином, українцем і патріотом в Криму - це вже подвиг. Обшуки та переслідування перетворилися на нормальність. Ті, хто за ними стоїть, обов’язково відповідатимуть за це в міжнародних судах", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у четвер, 25 квітня, про те, що з раннього ранку співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії проводять тотальні обшуки у кримських татар.

Згодом Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу обшуків, проведених ФСБ Росії у татар, що проживають в анексованому Криму. А Міністерство з питань тимчасово окупованих територій зобов'язалось зібрати інформацію про обшуки та передати її відповідним органам.