ua en ru

Організатори каналу нелегальної міграції в Україні виготовляли паспорти в Криму, - ГПУ

Організатори каналу нелегальної міграції в Україні виготовляли паспорти в Криму, - ГПУ Фото: прокуратура (google.com.ua maps)

У Київській області затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до ІДІЛ

В прокуратурі Київської області встановили, що місцем походження бланків паспортів громадян України, які використовували організатори каналу нелегальної міграції, причетні до терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), була територія окупованій території Криму. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Встановлено, що місцем походження бланків паспортів громадян України була територія анексованого Криму.

Крім того, повідомлялося, що за результатами проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання зловмисників вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти в розмірі 108 тис. гривень.

Також зазначається, що підготовлено лист у відповідні органи для анулювання виявлених і вилучених в ході слідчих дій паспортів і вирішується питання про депортацію осіб для яких виготовлялися інші.

Нагадаємо, раніше у Київській області правоохоронці затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до терористичної організації ІДІЛ. Згідно з результатами проведення досудового розслідування встановлено, що в злочинну групу входять громадяни азіатських країн, Росії та України, які сповідують радикальні ісламістські релігії і причетні до діяльності ІДІЛ.