ua en ru

Організатором нападів на Товариство угорської культури є житель Придністров'я

Організатором нападів на Товариство угорської культури є житель Придністров'я Фото: напад на Товариство угорської культури (facebook.com/sergii.knyazev)

Напади на Товариство угорської культури в Ужгороді відбувалися 4 і 27 лютого

Організатором підпалів Товариства угорської культури в Ужгороді, які відбулися 4 та 27 лютого, є житель невизнаної республіки Придністров'я, можливо - співробітник місцевих "органів". Про це написав у Facebook голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль.

"З жалем мушу констатувати, що серед затриманих злочинців, жителі Черкас та Кропивницького, які підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого, є і учасники АТО. Вони не члени політичних партій чи рухів, а пішли на цю провокацію, спокусившись на гроші. Особистість організатора теж визначено - це житель Придністров'я, який відразу після злочину втік додому. За нашою інформацією, він співробітник МДБ (міністерства держбезпеки) Придністров'я", - написав Москаль.

За його словами, враховуючи статус цієї території, зараз організатор недосяжний для українського правосуддя, проте ні у кого немає жодних сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії.

З прикрістю мушу констатувати, що серед затриманих злочинців, мешканців Черкас і Кропивницького, котрі підпалили офіс...

Опубліковано Hennadii Moskal 4 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді. "Тільки що оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали в Черкасах, ще двох - у Кропивницького. Також встановлено можливого керівника таких нападів, він оголошений у розшук", - говорилося в повідомленні поліції.