ua en ru

В ОРДЛО посилили контроль за переміщенням населення, щоб не допустити масовий виїзд в РФ, - ГУР

В ОРДЛО посилили контроль за переміщенням населення, щоб не допустити масовий виїзд в РФ, - ГУР Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

Перш за все, це стосується осіб призовного віку

На окупованому Донбасі бойовики посилили контроль за переміщенням місцевого населення, щоб попередити їх масовий виїзд на територію Російської Федерації. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Російські окупаційні адміністрації посилюють заходи контролю за переміщенням мешканців тимчасово окупованих територій сходу України з метою недопущення їх масового виїзду на територію РФ та відтоку мобілізаційного ресурсу.", - повідомив він.

Як зазначається, перш за все, це стосується осіб призовного віку.

Зокрема, впродовж квітня-травня 2018 року в Ростовській області РФ проводиться інженерне обладнання кордону з Україною на пунктах пропуску, посилення, а в окремих місцях поновлення, дротових загороджень.

"Зазначені заходи російського керівництва викликані загрозою масового неконтрольованого переміщення на територію Росії колишніх найманців і військових злочинців, що ускладнить криміногенну обстановку та посилить соціальну напруженість у прикордонних з Україною російських регіонах", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом минулої доби на лінії фронту зафіксовано загострення ситуації з боку бойовиків.