ua en ru

У Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі

У Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі Фото: українські військові (mil.gov.ua)

На Донбасі суттєво зросла кількість ворожих обстрілів

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) за минулу добу, 16 травня 2018 року, загинули 2 українських військових, ще 4 отримали поранення. Про це у ході брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

За словами Гуцуляка, протягом минулої доби на лінії фронту зафіксовано загострення ситуації з боку бойовиків. Зокрема, суттєво зросла кількість ворожих обстрілів.

"Внаслідок активізації бойових дій Україна має втрати. Під час бойових дій протягом минулої доби загинули двоє наших військовослужбовців. Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення 4 наших захисника, їх оперативно евакуйовано до медзакладів", повідомив він.

Протягом минулої доби на Донбасі зафіксовано 66 обстрілів підрозділів ООС з боку бойовиків, понад 20 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією штабу операції об'єднаних сил, на Донбасі за добу загинули двоє військових, ще четверо отримали поранення.