ua en ru

В ОРДЛО перебувають 127 українських заручників, - Геращенко

В ОРДЛО перебувають 127 українських заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Українська сторона в Мінську вимагала розслідувати підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі

На тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей України перебувають 127 українських заручників. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко в Facebook.

Сьогодні віце-спікер провела зустріч з португальськими високо посадовцями. В зустрічі брали участь генеральний директор Управління зовнішньої політики МЗС Португалії Франсішку Антоніу Дуарте Лопеш та посол Португалії в Україні.

"Розповіла португальському колезі про наші зусилля по звільненню заручників, яких на окупованих територіях вже 127. Звернулася з закликом посилити тиск на РФ в питання звільнення політв'язнів", - відзначила Геращенко.

Також вона подякувала португальській стороні за послідовну підтримку у наданні Україні безвізового режиму. Франсішку Лопеш у свою чергу відзначив, що україці, які працюють в Португалії, багато дають португальській економіці.

"Всі ми занепокоєні ростом насильства проти місії СММ ОБСЄ на окупованому Донбасі, вимагаємо ретельного розслідування підриву автомобіля з патрулем ОБСЄ. Україна покладає повну відповідальність за загибель і поранення спостерігачів на бойовиків, контрольованих РФ", - додала віце-спікер.

День міжнародних зустрічей. Подякувала Португалії за послідовну підтримку у наданні нам безвізового режиму Генеральном...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 27 квітня 2017 р.

Нагадаємо, 19 квітня Геращенко заявила, що представники ДНР зірвали верифікацію по обміну полоненими.