ua en ru

ОПЗ заборгував "Укртрансгазу" майже 500 млн гривень за надані послуги

ОПЗ заборгував "Укртрансгазу" майже 500 млн гривень за надані послуги Фото: ОПЗ найбільший боржник "Укртрансгазу" (twitter.com_VGroysman)

Підприємство є найбільшим боржником "Укртрансгазу"

Станом на 31 січня 2018 року розмір сукупна заборгованість ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) перед ПАТ "Укртрансгаз" складає 473,3 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Як повідомляється, в цю суму входять 434 млн гривень за отримані послуги балансування та 39,3 млн гривень за послуги з транспортування газу.

"Таким чином, Одеський припортовий завод є найбільшим боржником Укртрансгазу серед промислових підприємств України", - йдеться в повідомленні.

При цьому, 28 березня 2017 року Печерський районний суд заборонив "Укртрансгазу" припиняти/обмежувати транспортування природного газу для ОПЗ у зв'язку з несплатою наявного боргу до прийняття остаточного рішення у судових справах про стягнення цього боргу. Судові справи щодо нього тривають, остаточне рішення по них ще не прийнято.

25 січня 2017 транспортувальник отримав від замовника послуг ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" місячну заявку (номінація на січень) на транспортування 3 млн куб. м. природного газу для потреб ОПЗ і повідомлення від заводу про поновлення свого виробництва.

Фактичне споживання ОПЗ газу в січні склало 9,6 млн куб. м. газу. Тобто представлені номінації покривають його споживанні лише на третину. У представленій номінації на лютий зазначений обсяг лише 3,5 млн куб. м, хоча орієнтовна потреба заводу у лютому 2018 становить близько 60 млн куб. м блакитного палива. Підприємство використовує природний газ як сировину для виробництва мінеральних добрив, його середньомісячної оцінці обсяги споживання газу становлять 50-100 млн куб. м.

Нагадаємо, 29 січня цього року ОПЗ заявив про відновлення виробництва.