ua en ru

Опубліковано рішення суду про доступ до телефону журналістки Бердинських

Опубліковано рішення суду про доступ до телефону журналістки Бердинських Фото: Христина Бердинських (facebook.com/kristina.berdinskikh)

Доступ до телефону Бердинських надали у справі проти Артема Ситника

Печерський райсуд Києва оприлюднив рішення, згідно з яким прокуратурі надали доступ до телефону журналістки "Нового времени" Христина Бердинських. Про це вона повідомила у своєму Facebook.

За словами Бердинських, суд дозволив прокуратурі перевіряти кожне телефонне з'єднання її телефону. Також слідство отримало доступ до SMS i MMS, а також даних геолокації за півтора року.

Опубліковано рішення суду про доступ до телефону журналістки Бердинських

Згідно з інформацією в реєстрі судових рішень, слідчий Генпрокуратури Руслан Іжук просив надати доступ до телефону Бердинських за період з 19 липня 2016 року до 16 листопада 2017 включно.

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, суд надав Генеральній прокуратурі доступ до даних з телефону головного редактора та ведучої програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, а також журналістки Христини Бердинських.

Відзначимо, що мова йде про слідство по справі, коли анонімне джерело розмістило в інтернеті аудіозапис, на якому директор НАБУ Артем Ситник розповідає журналістам подробиці резонансних справ, які веде антикорупційне бюро. Серед іншого, мова йшла про справу колишнього прокурора сил АТО, а нині заступника начальника департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ Костянтина Кулика. НАБУ підозрює його у незаконному збагаченні, з кінця 2016 року справа перебуває в суді.

Минулого тижня Єврокомісія висловила стурбованість ситуацією навколо главреда програми "Схеми" Седлецької.