ua en ru

Опубліковано постанову Кабміну про випуск під держгарантії облігацій "Укравтодору" на суму 5 млрд грн

Опубліковано постанову Кабінету міністрів України про випуск під державні гарантії облігацій "Укравтодору" загальною номінальною вартістю 5 млрд грн. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України від 11 липня 2013 р. № 519 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 3 липня 2013 р. № 479".

"Державному агентству автомобільних доріг здійснити випуск відсоткових облігацій, зобов'язання за якими забезпечені державною гарантією, шляхом... приватного розміщення трьома серіями загальною номінальною вартістю 5 млрд грн.", - йдеться у документі.

Номінальна вартість однієї облігації становить 1 тис. грн, відсотковий дохід за облігаціями сплачується щокварталу.

Облігації серії H випускаються у кількості 1 млн 550 тис. штук із строком обігу до одного року з нарахуванням на такі облігації відсоткового доходу за ставкою 8% річних.

Облігації серії І випускаються у кількості 2 млн 500 тис. штук із строком обігу до трьох років з нарахуванням на такі облігації відсоткового доходу за ставкою 9,5% річних.

Облігації серії J випускаються у кількості 950 тис. штук із строком обігу до п'яти років з нарахуванням на такі облігації відсоткового доходу за ставкою 14,25% річних.

Умови розміщення облігацій визначаються проспектами емісій.

Нагадаємо, Кабмін затвердив випуск облігацій "Укравтодору" для залучення додаткових коштів на будівництво об'єктів дорожньої інфраструктури на суму 5 млрд грн.