ua en ru

Опціон на покупку 56% Allseeds Group її конкурентом, групою "Кернел", може бути не реалізований.

Опціон на покупку 56% Allseeds Group, третього за величиною виробника масла в Україні, її конкурентом, групою "Кернел", може бути не реалізований, повідомляє «Комерсант-Україна» . Опціон на покупку контрольного пакету акцій Allseeds Group за 42 млн дол. "Кернел Груп" уклала 13 січня. Ця сума повинна бути виплачена після "успішного завершення комплексної перевірки діяльності Allseeds" і отримання дозволу Антимонопольного комітету України.

Але проти операції виступили власники 39% акцій Allseeds Group - В'ячеслав Петрище і Корнеліус Врінс, повідомила вчора інвесткомпанія Dragon Capital, що виступаює радником мінорітарієв. "Наші клієнти не укладали договір з 'Кернел Груп', а на їх думку акціонери, які його уклали, порушили їх право першочергового викупу акцій", - пояснив управляючий директор Dragon Capital Томаш Фіала. Договір з "Кернел Груп" уклали підприємці Володимир Вінниченко і Вікторія Рябухіна - на паритетних початках їм належить 56% акцій Allseeds Group, стверджує джерело в компанії.

Якими будуть подальші дії мінорітарієв, в Dragon Capital не повідомили, зазначивши, що розглядаються різні варіанти - зокрема продаж "Кернел Груп" частки, що належить їм, або, навпаки, викуп контрольного пакету Allseeds Group у його нинішніх власників.