ua en ru

Оптимістичні прогнози "євроінтеграторів" стають передвиборчою PR-акцією, - Медведчук

Оптимістичні прогнози "євроінтеграторів" стають передвиборчою PR-акцією. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

За даними Медведчука, видання The Economist назвало українську економіку найгіршою в світі. Аналізуючи динаміку ВВП України з квітня 2014 року по квітень 2015-го, експерти видання стверджують: за зазначений період українська економіка скоротилася на 6,5%, і це найгірший результат. Випередили нас навіть Лівія (6,4%) та Екваторіальна Гвінея (5,5%)!

Крім цього, політик наводить результати аналізу економічної ситуації в Україні від доктора економічних наук Сергія Корабліна. За словами економіста, за роки незалежності наша країна встановила світовий рекорд з падіння ВВП - українська економіка скоротилася на 35%.

"Саме тому хотілося б зрозуміти причину нестримного оптимізму євроінтеграторів. Може, уряд розробив програму відродження економіки, про яку ми ще не знаємо? А може, все значно простіше: українська влада настільки непрофесійна, що не в змозі об'єктивно оцінювати ситуацію і результати своєї "реформаторської" діяльності? Але більш імовірно, що постмайданна команда та її спонсори, знаючи реальний стан справ в українській економіці, свідомо і цинічно брешуть українському народу, малюючи райдужні картини благополуччя, яке ось-ось настане. Враховуючи наближення виборчої кампанії, це, мабуть, найбільш правильне припущення - напередодні виборів оптимістичні прогнози євроінтеграторів стають... традиційною піар-акцією", - заявив Медведчук.