ua en ru

Опитування РБК-Україна: третина читачів бачить у Комітеті порятунку Азарова дестабілізацію з боку Кремля

Опитування РБК-Україна: третина читачів бачить у Комітеті порятунку Азарова дестабілізацію з боку Кремля Фото: екс-прем'єр Микола Азаров

При цьому 35% вважають це спробою реально допомогти Україні

Близько третини опитаних читачів (32%, або 8 тис. 563 особи) вважають, що так званий "Комітет порятунку України" (КПУ) на чолі з екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим створено у Москві російською владою з метою дестабілізації ситуації в Україні. Такими є результати традиційного опитування на сайті РБК-Україна.

Кожен четвертий (25%, або 6 тис. 616 осіб) респондент розцінює створення московського Комітету порятунку України як піар-акцію забутих політиків, які залишилися без підтримки Президента РФ Володимира Путіна.

Водночас ще третина читачів (35%, або 9 тис. 494 особи) висловили думку, що створення Азаровим КПУ - це спроба реально допомогти Україні у кризовій ситуації.

І майже кожен десятий (9%, або 2 тис. 298 осіб) респондент засвідчив байдужість із приводу оголошення, зробленого в російській столиці групою колишніх українських політиків.

Опитування РБК-Україна: третина читачів бачить у Комітеті порятунку Азарова дестабілізацію з боку Кремля

Фото: думка читачів про цілі Комітету порятунку України

Опитування на тему: "Навіщо створений "Комітет порятунку України" Азарова і Ко?" було проведено на сайті РБК-Україна із 3 по 17 серпня 2015 року. Участь у ньому взяли 26 тис. 970 читачів.

Як повідомлялося, ГПУ 15 серпня порушила справу проти "Комітету порятунку України" Азарова.

Нагадаємо, більшість респондентів негативно оцінило вибори в Чернігові.